Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

21 april 2014

Wafels voor Pasen!

350 g bloem
140 g boter
240 g parelsuiker
50 g gewone witte suiker
2 lepels melk
150 ml lauw water
40 g gist
4 ei - gelen

1. Meng de bloem, gewone suiker en de eidooiers in een kom
2. los de gist op in het water
3. voeg dit bij het deeg
4. kneed dit voor minstens 10 minuten
5. in een andere kom meng je de parelsuiker met de gesmolten boter
6. voeg dit bij het deeg en kneed tot een mooi geheel
7. maak balletjes van ongeveer 50 g en laat deze rijzen op een warme plaats (mag zelfs in oven op laagste stand)
8. bak de wafels in warm wafelijzer (best met grote rasters)
9. laat ze goed afkoelen want deze wafels eet je koud!

Met dit recept heb je ongeveer 20 wafels!

Vrolijk Pasen!

Geen opmerkingen: