Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

4 juli 2016

Zomerse wafels met rood fruit!

1/2 kg zelfrijzende bloem
2 zakjes vanille suiker
2 eieren
1/8 liter melk
1/2 liter spuitwater
2 soeplepels bruine suiker
1/4 liter olie
rode vruchten naar keuze


1. Doe de bloem en vanille suiker samen in een grote kom
2. klop het wit van het ei en voeg het eigeel bij de bloem
3. doe de melk erbij en het water, klop tot een mooi geheel
4. los de bruine suiker op in de olie en voeg ze er als laatste bij
5. bak je wafels in een heet wafelijzer

Serveer met een mix van rode vruchten!

Geen opmerkingen: