Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

21 november 2016

Havermout wafels!

400 g havermout (fijngemalen)
mespunt bakpoeder
350 ml amandelmelk
4 eieren
30 g suiker

1. Doe al de droge ingrediënten in een grote kom
2. voeg er de ei-dooiers bij en klop het wit van ei op in een aparte kom
3. doe de amandelmelk bij je deeg en klop tot mooi geheel
4. meng er de opgesteven eiwitten onder
5. bak ze in een warm, maar niet te heet wafelijzer
6. lekker om te eten met vers fruit en/of yoghurt!

Geen opmerkingen: