Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

25 november 2017

Brownie-wafel!

80 g bloem
180 g boter
200 g bruine suiker
110 g pure chocolade
10 g cacaopoeder
4 eieren
1 snuifje zout
poedersuiker

1. Doe de boter in een kom en meng goed met de bruine suiker
2. doe een voor een de eieren erbij en meng goed
3. smelt de chocolade "au bain Marie" en voeg hem toe
4. doe nu de bloem, het cacaopoeder en het zout er bij
5. bak in warm wafelijzer
6. bestrooi met poedersuiker!

Geen opmerkingen: