Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

15 februari 2012

Aardappelwafels van Karlijn

1 kg gekookte aardappelen
1 kg bloem
1 kg boter (wij gebruiken alpro soya)
1 kg fijne suiker
6 eieren
2 pakjes bakpoeder
2 pakjes vanillesuiker

1. kook de aardappelen
2. pureer de aardappelen en voeg de boter toe
3. meng de suiker, eieren, bloem, bakpoeder en vanillesuiker eronder
4. laat  het deeg 30 minuten rusten
5. bak de wafels

Opm: Je kan er krenten, kokos, amandelpoeder of een essence aan toevoegen.  Je kan de bloem en bakpoeder ook vervangen door zelfrijzende bloem.

Geen opmerkingen: