Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

15 februari 2012

Warme wafels van Tante Sooike

250 gr gewone bloem
4 eieren
1 eetlepel suiker
20 gr verse gist (of 1 eetlepel droge)
2 dl lauw water
100 gr boter (gesmolten)
3 dl lauwe melk

1. Meng de bloem met de eidooiers en de suiker
2. meng de gist met het lauw water en meng het onder het deeg
3. voeg de lauwe melk en de gesmolten boter onder het deeg
4. alles goed mengen
5. meng voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder het deeg
6. laat het deeg een tijdje rusten zodat de gist zijn werk kan doen


Geen opmerkingen: