Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

11 februari 2012

Graanwafels van een echte kok!

Graanwafels als ontbijt of tussendoortje

300 gr tarwebloem
300 gr maismeel
300 gr havermout of zemelen of half half
300 gr boekweitbloem
300 gr suiker
300 gr gesmolten boter
3 - 4 eieren
wat gehakte noten (zelf te kiezen)
wat rozijntjes die op voorhand geweekt zijn in water
1 tas melk
2 pakjes vanillesuiker

1. de suiker en gesmolten boter eerst goed mengen (in kenwood of handmixer)
2. de suiker moet goed opgelost zijn
3. doe alle bloemsoorten bij elkaar en meng deze onder het deeg, afwisselend met de eieren
4. melk erbij
5. als laatst de rozijnen, noten en vanillesuiker
6. goed kneden want het is een hard en vast deeg
7. deeg wat laten rusten
8. niet te veel deeg ineens bakken EN ze moeten goed doorbakken zijn want anders zijn ze niet lekker!

Maurice

Geen opmerkingen: