Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

11 februari 2012

Succes bewaarwafels van Godelieve

1 kg patisserie bloem (zeer geen zelfrijzende)
1 kg bak-braad margarine
1 kg fijne kristalsuiker
1 kg eieren (ongeveer 16-17)
8 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel vanillepudding

1. Gebruik een houten lepel en nooit een mixer of zo want dan is het deeg slap
2. meng de droge ingrediƫnten in grote kom
3. laat boter smelten op zeer laag vuur en doe boter langzaam bij het mengsel
4. doe de eidooiers bij het deeg (je kan ze eerst een beetje opkloppen zodat ze goed mengen)
5. klop eiwit tot sneeuw en voeg dit er voorzichtig onder
6. Je kan onmiddellijk bakken

Je krijgt hier ongeveer 50 wafels mee en het duurt ongeveer 60-70 min om ze te bakken!

Geen opmerkingen: