Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

16 februari 2012

Marinawafeltjes

500 gr zelfrijzende bloem
300 gr soloboter
1 snuifje zout
325 gr suiker
5 eieren
4 pakjes vanillesuiker
1 tas water

1. smelt de boter samen met het zout (zeker niet in microgolf, want dan wordt het zout zouter!)
2. gewoon warm maken, maar niet te heet
3. klop de eieren en de suiker tot een romige massa en doe er dan de vanillesuiker en de tas water bij
4. de gezeefde bloem eronder roeren tot er een gladde massa ontstaat
5. smeer voor je gaat bakken je wafelijzer in met wat olijfolie

Pas op: niet te veel deeg in je ijzer doen, want het loopt soms uit het wafelijzer.  Je moet ze ongeveer 2 minuten bakken.

Tip: Je kan ze goed bewaren in een doos met wat keukenpapier er in.  Zo gaat het teveel vocht in het keukenpapier en blijven de wafels lekker zacht!

Van de sympathieke vriendin Linda!

Geen opmerkingen: