Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

16 februari 2012

Glutenvrije wafels!

500 gr glutenvrije bloem
500 gr boter (ik geef voorkeur aan goede boter)
500 gr suiker
20 eieren

1. eieren scheiden en eiwit stijf kloppen
2. boter laten smelten en erbij doen
3. bloem en eidooiers bij elkaar
4. gesmolten boter met suiker bij de bloem en dooiers
5. alles goed mengen
6. als laatst het stijfgeklopt eiwit er onder mengen

Het originele recept is met gewone bloem en dan zijn ze natuurlijk ook heel lekker.  Je kan ze warm eten en toch 14 dagen bewaren.  Je kan er ook een paar met gedroogde rozijntjes maken en zelfs met gedroogde veenbessen.

Noe

Geen opmerkingen: