Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

17 februari 2012

Warme wafels van Martine

300 gr bloem
15 gr bakpoeder
1/2 l melk
75 gr poedersuiker
100 gr boter
2 eieren
snuifje zout

1. doe de bloem en het bakpoeder in een schaal en maak een kuiltje
2. voeg zout, suiker, zachte boter en hele eieren toe
3. langzaam en al roerend aanleggen met de melk
4. laat even rusten
5. klaar voor gebruik!

Martine

Tip:  deze zijn ook heel lekker met een beetje ahorn siroop of gewoon met poedersuiker, wat slagroom en in de zomer met aardbeien!

Geen opmerkingen: