Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

26 februari 2012

Miniwafeltjes van Mieke

500 gr zelfrijzende bloem
300 gr suiker
250 gr boter
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
snuifje zout
room

1. klop de boter met de suiker
2. voeg de eieren, zout en gezeefde bloem toe
3. om het deeg wat smeuig te maken kan je nog wat room toevoegen
4. het deeg een kwartiertje in de frigo plaatsen
5. maak met een lepel 4 kleine bolletjes en leg die op het wafelijzer
6. bak de wafeltjes 45 seconden aan 1 zijde en draai dan het wafelijzer om - bak ze nog 30 sec
7. laat ze goed afkoelen

Je kan ze 1 week bewaren in een afgesloten doos.

Geen opmerkingen: