Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

26 februari 2012

Warme wafels

500 gr bloem
220 gr boter
4 eieren
5 dl water
5 dl melk
30 gr cristal suiker
5 gr zout

1. klop de eieren los met het water
2. zeef de bloem en doe ze bij de eieren, samen met het zout en de suiker
3. los de gist op in de melk en voeg toe aan het beslag
4. klop het geheel los
5. doe er de gesmolten boter bij en laat het beslag een half uur rusten op kamertemperatuur

Tip: bij deze wafels is bloem suiker of bruine suiker het lekkerst

Lizette

Geen opmerkingen: