Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

26 februari 2012

Brusselse wafels op oma's wijze

250 gr bloem
130 gr gesmolten boter
2 eiren
50 gr suiker
1/3 vanillestok, zaadjes uitgeschraapt
1/2 eetlepel arachide olie
300 ml bier
200 ml melk
20 gr gist

1. verwarm de melk met de vanillestok en los de gist erin op
2. voeg suiker, bier, olie en eidooiers toe
3. meng er de gezeefde bloem onder en daarna de gesmolten boter
4. klop de eiwitten op en spatel ze voorzichtig onder het beslag
5. dek af en laat 1 uur rijzen in de koelkast

Dit is voor ongeveer 40 wafels

Lizette

Geen opmerkingen: