Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

12 februari 2012

Warme wafels op oma's wijze met bier!

250 gr bloem
130 gr boter
2 eieren
50 gr suiker
vanillestok of vanillesuiker
1/2 eetlepel arachideolie
200 ml melk
20 gr gist
300 ml bier (pils)

1. verwarm de melk met de vanille en los de gist erin op
2. voeg suiker, bier, olie en eidooiers toe
3. meng er de gezeefde bloem onder en daarna de gesmolten boter
4. klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder het beslag
5. dek af en laat een uur rijzen in de koelkast

De echtgenote van Dirk!

Geen opmerkingen: