Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

12 februari 2012

Warme wafels van Lut (zonder melk)

1kg bloem
400 gr suiker
400 gr boter
3 pakjes vanillesuiker
6 eieren
1 1/2 l spa met gas
snuifje zout

1. boter smelten en suiker bijdoen
2. eidooiers ondermengen
3. bloem en spa afwisselend bij het mengsel voegen
4. zout erbij en goed roeren en mixen
5. eiwit kloppen met vanillesuiker en onder het deeg scheppen

Tip: De avond op voorhand maak je fruitsalade met appels, peren, kiwi's en een doos perziken en ananas.  Dit leg je in deze volgorde in een pyrexschotel en de dag wanneer je de wafels gaat eten, doe je er bananen bij en roer alles om.  Doe dit op de wafels en nog een beetje slagroom!

Geen opmerkingen: