Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

9 februari 2012

Warme wafels van Nicole's schoonmoeder Zaliger

1kg bloem (patisserie)
5 eieren
250 gr solo
250 gr suiker
1 l melk
1/2 l water of spuitwater
50 gr gist
2 pakjes vanillesuiker
1 eetlepel olie

1. water,  helft van de melk, boter, suikers en olie laten lauw worden op een zacht vuurtje
2. bloem in een kom doen en een kuiltje maken en de lauwe bereiding ingieten -  goed mengen
3. een voor een de eieren er onder roeren en goed bewerken met mixer of kloppers
4. gist oplossen in lauw water met beetje suiker en bij de bereiding gieten - roeren
5. overige melk lauw maken en bijgieten
6. het deeg moet zeer vloeiend zijn, dus goed kloppen
7. afdekken en op warme plaats zetten voor 1/2 uur

Geen opmerkingen: