Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

20 februari 2012

warme wafels van Simonne

500 gr gewone bloem
3/4 l vloeistof waarvan de helft spuitwater en de helft melk
3 a 4 eieren
150 gr boter
100 gr suiker
25 gr gist
1 pakje vanillesuiker
1 soeplepel olie
snuifje zout

1. bloem zeven
2. eidooiers, suiker, lauwe boter goed roeren
3. gist oplossen in lauw water en alles goed roeren
4. het wit van ei stijf kloppen en er voorzichtig onder mengen
5. laat een 1/2 uurtje rijzen op warme plaats, maar roer na 15 min. eens in het beslag


Geen opmerkingen: