Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

7 februari 2012

Zeer licht verteerbare wafels van Denise!

2l karnemelk (de gewone- geen zoete!)
1 kg bloem
8 pakjes vanillesuiker
2 koffielepels natriumkarbonaat
6 eieren
1/4 kg solo
1 soeplepel olie

1. doe de melk in een grote kom
2. doe er de bloem, eidooiers, olie, gesmolten boter en vanillesuiker bij
3. klop de eiwitten stijf en meng deze eronder
4. doe op het einde het natriumkarbonaat erbij

Je kan ze onmiddellijk bakken!

Geen opmerkingen: