Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

7 februari 2012

Wafeltjes met Alkali van Magda

350 gr bloem
300 gr boter
250 gr griessuiker
2 pakjes vanille suiker (oetker of imperial)
4 eieren
10 gr alkali (bij apotheker te vinden) =  1 afgestreken koffielepeltje

1. Alkali onder bloem mengen
2. boter met suiker kloppen (tot bijna wit)
3. een per een de eieren onder kloppen
4. bloem onder mengen
5. in soepbord (op plastiek) laten opstijven in koelkast
6. verdelen in 8 stukken (zoals een taart), worstjes van maken van ongeveer 12 cm en laten opstijven
7. 8 worstjes in 7 verdelen en opnieuw worstjes maken en weer laten opstijven (56stuks)
8. bakken op hoogste stand voor ongeveer 2 minuten

Tip:  deze wafels worden koud geten en bewaren een paar dagen.  Je kan voor je begint aardappelzetmeel mengen met water en bakken.  Dit voorkomt het plakken van de wafels!

1 opmerking:

Unknown zei

Mijn wafeldeeg blijft te zacht en kan geen worstjes gemaakt krijgen, ik heb solo gebruik en meer dan 1uur in de koelkast laten staan