300 gr boter
250 gr griessuiker

4 eieren
10 gr alkali (bij apotheker te vinden) = 1 afgestreken koffielepeltje
1. Alkali onder bloem mengen
2. boter met suiker kloppen (tot bijna wit)
3. een per een de eieren onder kloppen
4. bloem onder mengen
5. in soepbord (op plastiek) laten opstijven in koelkast
6. verdelen in 8 stukken (zoals een taart), worstjes van maken van ongeveer 12 cm en laten opstijven
7. 8 worstjes in 7 verdelen en opnieuw worstjes maken en weer laten opstijven (56stuks)
8. bakken op hoogste stand voor ongeveer 2 minuten
Tip: deze wafels worden koud geten en bewaren een paar dagen. Je kan voor je begint aardappelzetmeel mengen met water en bakken. Dit voorkomt het plakken van de wafels!
1 opmerking:
Mijn wafeldeeg blijft te zacht en kan geen worstjes gemaakt krijgen, ik heb solo gebruik en meer dan 1uur in de koelkast laten staan
Een reactie posten