Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

1 maart 2012

Bewaarwafels

500 gr tarwebloem
350 gr suiker
3 pakjes vanillesuiker
350 gr gesmolten boter of solo
6 eieren

1. meng de bloem, de suiker en 2 pakjes vanillesuiker onder elkaar
2. voeg de gesmolten (en beetje afgekoelde) boter toe
3. klop de eidooiers een voor een toe en blijf kloppen tot je een homogene massa krijgt
4. klop de eiwitten samen met 1 pakje vanillesuiker tot sneeuw en schep het voorzichtig onder het deeg
5. laat het deeg 1 uur rusten
6. bakken!

Deze wafels kunnen in een afgesloten blikken of plastieken doos goed bewaard worden!

Mariette

Geen opmerkingen: