Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

1 maart 2012

Warme wafels van een Belgische die in Spanje woont!

250 gr zelfrijzende bloem
1/4 liter melk (of minder)
1/2 liter spuitwater
100 gr gesmolten boter
2 eiwitten (stijfgeklopt)
2 eigelen

1. voeg een beetje melk aan de bloem toe en roer goed
2. verwerk de eigelen en het water tot een glad deeg
3. voeg er de niet te hete, gesmolten boter bij
4. als laatst de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren

Het deeg moet vloeibaar zijn zoals bij pannenkoeken.  Is het deeg te vast, doe er dan voorzichtig wat melk bij zodat je een glad deeg hebt!

Bak de wafels als het ijzer goed heet is, deze wafels moeten toch zo'n 5 -10 min. bakken (tot ze niet meer aan het ijzer kleven)

Ria L, uit Spanje

Geen opmerkingen: