Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

2 maart 2012

Bewaarwafels

1 kg zelfrijzend meel
600 gr fijne suiker
500 gr boter
2 pakjes vanillesuiker
8 eieren
1/2 tas water
snuifje zout

1. Bloem, suiker en zout in kom mengen
2. kuiltje maken en de tot sneeuw geklopte eiwitten in gieten
3. de bloem geleidelijk in verwerken en de gesmolten boter toevoegen
4. als laatst het water

Best in een vorm van 6x10 of 4x7 bakken!

Doriane

Geen opmerkingen: