Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

26 maart 2012

Boterwafeltjes voor kleine ruitjes

125 gr boter
4 eetlepels fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
150 gr bloem
zout

1. Laat de boter op kamertemperatuur komen
2. roer de zachte boter met de suiker, vanillesuiker en zout tot romige massa
3. voeg er een voor een de eidooiers aan toe
4. doe er de gezeefde bloem onder
5. klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het deeg
6. gebruik een wafelijzer met kleine ruitjes

Jakline

Geen opmerkingen: