Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

25 maart 2012

Droge Wafels

300 gr zelfrijzende bloem
300 gr gewone bloem
500 gr boter
6 eieren
1 zakje vanillepudding
600 gr fijne suiker

1. smelt de boter
2. voeg er de suiker en hele eieren bij en meng alles goed met een houten lepel
3. meng de gezeefde bloem er onder en het puddingpoeder
4. bakken!

Hier krijg je ongeveer 30 wafels van en in een gesloten doos blijven ze heel lang vers.

Jakline

1 opmerking:

nuyts ralph zei

waar kan men alkali poeder verkrijgen