Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

11 maart 2012

Brusselse Wafels

1 kg bloem
12 gr gist
200 gr boter
1 liter spuitwater
3/4 liter melk
4 eieren
1 eetlepel suiker

1. Verwarm de melk
2. smelt de boter in een grote kookpot en voeg er de lauwe melk en het water aan toe
3. voeg er de losgeklopte eieren aan toe
4. roer er nu de bloem onder
5. klop goed zodat er geen klonters overblijven
6. voeg suiker toe
7. breng de gist er onder en roer zodat je een gladde massa krijgt
8. laat het beslag 30 minuten rijzen op warme plaats totdat je dubbele van deeg hebt!

Sonja

Geen opmerkingen: