Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

9 maart 2012

Warme wafels voor op 30 december!

1 kg zelfrijzende bloem
700 ml bruiswater
800 ml melk
8 eieren
300 gr boter (solo, fama,...)
3 pakjes vanillesuiker

1. Meng bloem met water, melk en vanillesuiker
2. luchtig kloppen
3. eidooiers bijdoen, dan de gesmolten botr
4. als laatst het tot sneeuw geklopte eiwit.

Carolien

Geen opmerkingen: