Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

21 maart 2012

Frangipantaart van Anny

200 gr bladerdeeg
150 gr boter (solo)
150 gr gemalen amandelen
150 gr suiker
3 eieren
2 a 3 soeplepels bloem
2 soeplepels abrikozenconfituur
1/3 van een flesje amandelessence

1. Deeg uitrollen en in een ingevette, met bloem bestoven taartvorm brengen
2. op het bladerdeeg wat abrikozenconfituur aanbrengen
3. prikken en vullen met het volgende mengsel
4. boter, suiker en de eidooiers tot een romige massa kloppen (wit zien)
5. gemalen amandelen, de essence en de gezeefde bloem toevoegen
6. de eiwitten zeer stijf kloppen en voorzichtig onder het beslag brengen
7. bakken in een voorverwarmde oven op 175 C gedurende 20 minuten voor kleine taartvormpjes en 45 minuten voor grote taart.
8. ontvorm en werk af met glazuur of met abrikozenconfituur!

Geen opmerkingen: