Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

23 maart 2012

Luikse wafels

250 gr boter
250 gr zelfrijzende bloem
4 eieren
150 gr kandijsuiker
100 gr fijne kandijsuiker

1. smelt de boter  en meng met alle suiker
2. splits de eieren en meng ze ook onder
3. zeef de bloem en spatel ze er voorzichtig onder tot een gladde massa
4. klop het eiwit stijf en spatel door het deeg
5. maak balletjes van het deeg en bak ze ongeveer 2 tot 4 minuten goudbruin

Jakline

Geen opmerkingen: