Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

30 maart 2012

Suikerwafels

250 gr bloem
250 gr boter
250 gr grove griessuiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
1 lepel olie

1. Verwarm de boter tot ze bijna gesmolten is
2. voeg er de suiker bij
3. klop de eieren onder het mengsel
4. meng de gezeefde bloem en vanillesuiker er onder
5. roer goed met een houten lepel
6. voeg de olie toe en meng nogmaals
7. bak in ijzer met groffe ruitjes

Jakline

Geen opmerkingen: