Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

1 april 2012

Warme wafels met bruine suiker en olie

1 kg zelfrijzende bloem
4 zakjes vanillesuiker
4 eieren 
1 liter spuitwater
1/4 liter melk
4 soeplepels bruine suiker
1/2 liter olie

1. doe de bloem in een kom
2. doe de eigelen er bij en de vanillesuiker
3. goed roeren en geleidelijk het spuitwater en de melk bijvoegen
4. bruine suiker in olie oplossen en bijvoegen
5. als alles goed gemengd is, opgeklopte eiwitten voorzichtig onderroeren

Oma Francine

2 opmerkingen:

Sabine zei

Fantastisch recept, waarom splits je de eieren?
Kan je ook minder suiker gebruiken, welk van e 2 minder je?

Leen zei

Beste Sabine,
De eieren worden gesplitst omdat je het wint dan kunt opkloppen tot sneeuw, waardoor je veel lichtere wafels krijgt. Ik doe bijna in ALLE recepten minder suiker dan er origineel vermeld staat en zeker bij de warme wafels omdat je er toch altijd nog een topping op doet! Je moet best zelf wat proeven hoe zoet je ze graag hebt. Groetjes!