Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

2 april 2012

Wafels van Bob!

1 kg bloem
750 gr suiker
750 gr margarine
40 gr vanille suiker
12 eieren
1 tas water
1 tas melk

1. Margarine en suiker samen wit kloppen
2. ingrediƫnten toevoegen
3. wit van ei stijf kloppen en op laatst voorzichtig ondermengen
4. bakken!

Bob

Tip van Leen:
Ik gebruik hier een beetje minder boter en maak het deeg goed luchtig met de kloppers van de mixer (je kan ook de keukenrobot gebruiken). Dat maakt het iets makkelijker om te werken... 

Geen opmerkingen: