Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

4 april 2012

Een simpel maar lekker recept!

1 kg gewone bloem (Aveve Surfina)
1 kg fijne suiker (voor de lijn neem je 800 gr)
2 pakjes vanille suiker
1/3 pakje bakpoeder
Snuifje zout
500 gr boter (bv. planta)
1 pakje goede boter
10 eieren
2 tassen melk

1. Alle droge ingredienten onder elkaar mengen
2. boter in een pannetje laten smelten op zacht vuur
3. gesmolten boter bij droge mengsel voegen
4. melk erbij
5. eieren splitsen en het eigeel bij het deeg doen
6. eiwit tot sneeuw kloppen en voorzichtig onder deeg voegen
7. bakken!

Lutgarde

Geen opmerkingen: