Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

23 april 2012

Luikse Wafels

1 kg bloem
1/3 liter lauwe melk
100 g verse gist
4 eieren
20 g zout
2 zakjes vanillesuiker
500 g zachte boter
600 g kristalsuiker

1. Doe de bloem, eieren, zout en gist in kom en roer goed door elkaar
2. laat 30 minuten rusten
3. bewerk het deeg terwijl je er geleidelijk aan de boter en suiker aan toevoegt
4. vorm deegballetjes van 100 gr
5. laat 15 minuten rusten op een bebloemd blad
6. bakken

Jakline

Geen opmerkingen: