Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

21 april 2012

Amandelcake

300 gr boter
200 gr suiker
5 eieren
100 gr amandelpoeder
1/2 flesje essence
1 koffielepel bakpoeder
250 gr bloem

1. Boter en suiker met de mixer kloppen tot het bijna wit ziet
2. een voor een de eieren onder doen
3. bakpoeder en amandel en essence erbij
4. bloem toevoegen
5. 35 minuten bakken in oven op 175 graden

Leen

Ps. Er mag een lepel of 2 melk bij, dan is hij lichter!

Geen opmerkingen: