Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

20 april 2012

Parijse Wafeltjes

200 gr bloem
mespuntje bakpoeder
150 gr boter
150 gr fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren

1. Roer de boter tot een romige pasta met de suiker, de vanillesuiker en de eieren
2. roer er de gezeefde bloem en het bakpoeder door
3. meng alles krachtig met HOUTEN lepel
4. bakken in FIJN wafelijzer

Jackline

Geen opmerkingen: