Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

19 april 2012

Warme ...echte ... Belgische Wafels!

1 kg bloem
4 eieren
1/4 kg margarine
60 gr gist
2 eetlepels olie
6 pakjes vanillesuiker
snuifje zout
1.5 liter vocht (de helft melk - de helft water)

1. Boter mals laten worden
2. eidooiers een voor een bijvoegen
3. bloem en vocht voorzichtig bijvoegen (bloem-vocht-bloem-vocht....)
4. de opgeloste gist, zout en olie er onder mengen
5. opgeklopte eiwitten voorzichtig onderspatelen
6. een uur laten rijzen, met handdoek er over, op een warme plaats
7. indien het deeg wat te dik wordt als je aan het bakken bent, voeg er dan nog wat vocht aan toe.

Magada

Geen opmerkingen: