Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

30 april 2012

Oud recept voor pannenkoeken

Je moet dit recept een beetje op gevoel maken.


1/2 liter lauw water
1/2 liter melk
1 blokje verse gist
2 eieren
2 lepels bruine suiker
bloem


1. Het blokje gist oplossen in een beetje lauw water
2. mengen met de rest van het water en de melk
3. suiker en eieren er onder mengen
4. bloem bijvoegen...het mag redelijk wat bloem zijn zodat je een dik deeg krijgt, maar wel nog vloeibaar
5. laat het deeg een uur rijzen zodat het verdubbeld in volume
6. bakken in KLEINE pannen want anders zijn ze te zwaar!


Van de schoonmama van Diane!

Geen opmerkingen: