Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

28 april 2012

Flan Taart

Deze taart wordt veel gegeten in Brabant.  Het is een heel oud recept, maar nog altijd overheerlijk.

Voor vulling heb je nodig:

1/2 liter melk
100 gr suiker
20 gr vanillesuiker
10 gr maizena
3 eieren
45 gewone bloem
5 gr vanillepudding bloem


Vulling maken:

1. Melk koken met suiker
2. maizena breken met beetje melk en melk dikken
3. laten afkoelen
4. wit van ei kloppen
5. eidooiers, melk en bloem mengen
6. alles goed bij elkaar mengen
7. opgeklopte eiwitten er onder doen

Voor deeg:

200 gr zelfrijzende bloem
100 gr boter
30 gr suiker
20 gr gist
1 zakje vanillesuiker
1 ei


Bodem van taart:

1. bloem in kom
2. gist laten oplossen in beetje water
3. gist, suiker, boter en ei erbij en kneden tot een mooi geheel

Taart klaarmaken:

1. bodem in taartvorm
2. vulling erbij
3. laten bakken op 170 C voor 1/2 uur (zeker zijn dat vulling gebakken is en oppassen want het komt erg naar omhoog)

Smakelijk!

Leen


Geen opmerkingen: