500 gr bloem
250 gr boter

50 gr verse gist
halve tas lauwe melk
1 ei
Voor de vulling:
1 koffielepel kaneel
500 gr siroop (in Nedl. zeggen ze stroop)
300 gr donkere suiker
75 gr boter
1. Je moet de ingrediƫnten voor de wafels goed mengen
2. dit is een dik beslag en kneedbaar
3. laat het een uurtje rijzen op warme plaats
4. kneed het deeg nog eens goed
5. maak de stroop klaar zodat je, als je de wafels er uit haalt, de stroop kunt tussen smeren
6. je moet gewoon de dingen samen warm maken en dat naast je wafelijzer houden
7. bak de wafel (dit moet in wafelijzer met kleine ruitjes) en zodra je hem er uit haalt, snij je hem in 2 (als je wacht tot ze koud zijn, kan je ze niet meer snijden!)
8. Smeer er de stroop tussen en druk de wafel goed dicht, laat afkoelen
9. klaar is KEES!
Het lijkt moeilijk, maar vraagt gewoon wat oefening.
Leen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten