Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

27 april 2012

Wafels met verse gist!

1kg bloem
1 l plat water
1 l melk
3 eidooiers
40 gr verse gist (gaat niet met gedroogde gist!)
1,5 koffielepel zout
1 buisje vanille essence
400 gr goede boter

1. Los de gist op in de melk
2. meng alles goed onder elkaar
3. heel belangrijk is dat je de gesmolten boter er op 't laatst bijvoegt
4. laat het deeg minstens 2 uur rusten op een warme plaats, dek de pot af met een handdoek tegen de tocht

Maryse

Geen opmerkingen: