Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

25 april 2012

Warme wafels a la oma!

500 gr zelfrijzende bloem
1/2 liter water
1/2 liter melk
250 gr boter
175 gr suiker
3 eieren

1. suiker en bloem in kom, kuiltje maken en geklopte eieren er in gieten
2. bloem er in verwerken met kleine hoeveelheden
3. melk, water lichtjes verwarmen en boter er in laten smelten
4. de tot sneeuw geklopte eiwitten onder spatelen
5. bakken!


Leen

Geen opmerkingen: