Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

10 april 2012

Wafels met Bruine Suiker

1kg bloem
1 kg bruine suiker
10 eieren
2 pakjes vanillesuiker
2 pakjes bakpoeder
250 gr boter
2 tassen melk

1. Eieren loskloppen en vanillesuiker erbij
2. voeg bruine suiker aan toe en klop goed
3. laat boter smelten en doe het bij het deeg
4. melk erbij en goed mengen
5. bakken maar!

Karel

1 opmerking:

Unknown zei

En de bloem? Wanneer moet die er bij?