Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

9 april 2012

Wafels Wafels Wafels!

1kg bloem
750 gr margarine (solo)
600 gr fijne suiker
2 pakjes vanillesuiker
8 eieren
2 pakjes bakpoeder
1 snuifje zout
1 kopje WARM water

1. Meng de bloem, de suikers, bakpoeder en snuifje zout in een kom
2. laat de margarine smelten (zeker NIET bruin)
3. eieren scheiden en wit stijf opkloppen tot sneeuw
4. eidooiers loskloppen
5. voeg boter bij mengsel in kom
6. eieren erbij
7. eiwitten voorzichtig onder doen
8. Goed mengen en als het te vast is, warm water bijvoegen
9. laat het wafelijzer goed heet worden en bakken maar!

Carine

Geen opmerkingen: