250 gr bloem
125 gr (best solo) boter

1 ei
1/2 koffielepel bakpoeder
1 pakje vanillesuiker
1. Boter laten mals worden (met vork)
2. eieren + suiker kloppen
3. poeder erbij
4. bloem erbij
5. goed kneden
6. 1 nacht in ijskast OFWEL 15 minuten in diepvries
7. open rollen en in deegvorm leggen
8. gaatjes inprikken met vork
9. laten bakken op 170 C voor 20 minuten
Ondertussen de vulling maken:
1. Wij maken nooit een vulling met eieren of zo omdat dat veel te zwaar is. Wij nemen gewoon een zakje vanillepudding op een 1/2 liter melk (ipv liter) zodat het gewoon wat dikkere pudding is.
2. Als je het nog lekkerder wil maken, laat je de pudding afkoelen en doe je er net voor je ze op de taart legt wat slagroom onder. (dit hoeft echt niet)
Als de bodem is afgekoeld, leg je de pudding er op en dan de aardbeien. Je kan er eventueel nog wat "suikerwater" op doen om het wat zoeter te maken, maar zonder is ook HEEL lekker.
Ik heb altijd veel succes met deze taart en als er geen aardbeien zijn, neem ik gewoon andere bessen ofwel appels, maar die kan je dan best meebakken samen met de taart en pudding!
Leen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten