Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

11 mei 2012

Brusselse Wafels

Heb gisteren dit recept gemaakt... we vonden het echt super lekker hier!

1kg bloem
12 gr gedroogde gist
200 gr boter
3/4 liter melk
1 liter spuitwater
4 eieren
1 lepel suiker
snuifje zout


1. verwarm de melk lichtjes
2. smelt de boter in grote kookpot
3. voeg er de melk en spuitwater aan toe
4. breek de eieren en klop ze los
5. voeg ze bij het water en de melk
6. roer er de bloem onder en voeg de suiker bij
7. strooi er de gist over
8. roer goed tot een mooi geheel en voeg zout bij
9. laat een half uurtje rijzen op warme plaats tot je dubbel van deeg krijgt
10 bakken in warm ijzer!

Sonja

ps. Ik heb de eieren ook wit geklopt omdat dit toch altijd extra lucht en kleur geeft... maar ik weet zeker dat ze anders ook SUPER lekker zijn!

Leen

1 opmerking:

philemonke zei

Traditioneel word het eiwit niet stijfgeklopt.Ik had vroeger een ijsalon bekent om zijn Brusselse wafels.Met de verse gist laat u het
deeg tot tweemaal toe rijzen onder een handdoek en klopt u telkens het deeg terug af.Het deeg is dan ongelooflijk luchtig.