1kg bloem
12 gr gedroogde gist

3/4 liter melk
1 liter spuitwater
4 eieren
1 lepel suiker
snuifje zout
1. verwarm de melk lichtjes
2. smelt de boter in grote kookpot
3. voeg er de melk en spuitwater aan toe
4. breek de eieren en klop ze los
5. voeg ze bij het water en de melk
6. roer er de bloem onder en voeg de suiker bij
7. strooi er de gist over
8. roer goed tot een mooi geheel en voeg zout bij
9. laat een half uurtje rijzen op warme plaats tot je dubbel van deeg krijgt
10 bakken in warm ijzer!
Sonja
ps. Ik heb de eieren ook wit geklopt omdat dit toch altijd extra lucht en kleur geeft... maar ik weet zeker dat ze anders ook SUPER lekker zijn!
Leen
1 opmerking:
Traditioneel word het eiwit niet stijfgeklopt.Ik had vroeger een ijsalon bekent om zijn Brusselse wafels.Met de verse gist laat u het
deeg tot tweemaal toe rijzen onder een handdoek en klopt u telkens het deeg terug af.Het deeg is dan ongelooflijk luchtig.
Een reactie posten