Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

14 mei 2012

Wafels met slagroom

250 gr bloem
250 gr boter
3 eieren
25 gr verse gist
1/2 liter melk
2 zakjes vanillesuiker
snuifje zout

1. los de gist op in tas lauw water
2. laat boter zachtjes smelten
3. vermeng in een kom de (gezeefde) bloem met de melk, eieren, suiker en zout
4. giet er de gesmolten boter bij en roer goed onder
5. voeg het gistpapje erbij en klop alles tot een mooi deeg
6. laat 1 uur rijzen
7. bak in warm wafelijzer met grote ruiten.

Doe er bloemsuiker op en wat slagroom!

Leen

Geen opmerkingen: