Het eerste komt uit Griekenland en komt van Mariela haar grootmoeder.

500 gr gehakt
2 grote aubergines
700 gr patatten
1 blik tomaten
2 ajuinen
olijf olie
peper en zout
lepeltje suiker
1. laat de ajuin stoven in wat olijf olie en doe het vlees erbij
2. na een tijdje bakken van het vlees, doe je er de tomaten bij en peper en zout
3. deze laat je voor 30 a 40 minuten zachtjes op het vuur koken en het geheim van haar grootmoeder: doe er een lepeltje SUIKER bij!
4. als er niet genoeg vocht in zit, mag je er altijd wat water bij doen
5. laat de aardappelen koken tot bijna mals
6. laat de aubergines stomen in wat olie en water zodat ze zacht zijn
7. maak een bechamelsaus (dat kunnen alle Belgen zeker!)
8. in vuurvaste kom doe je dan vanonder het vlees, dan de aardappelen en dan de aubergines
9. dit laat je dan voor ongeveer 40 minuten in de oven staan ... eigenlijk tot dat het vlees naar 'boven' komt.
Smakelijk!
γευστικά
Geen opmerkingen:
Een reactie posten