Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

30 mei 2012

Suiker wafels met rum!

350 gr bloem
300 gr suiker
250 gr boter
3 eieren
3 pakjes vanille suiker
1/2 dl rum

1. De boter smelten
2. eidooiers, suiker en rum bijvoegen
3. goed kloppen en bloem toevoegen
4. wit van ei tot sneeuw kloppen en erbij doen
5. goed bewerken
6. in warm wafelijzer bakken!

Jakline

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben nog een beginneling met wafels bakken, wanneer moet er de bloem bij?

Leen zei

Sorry... bloem kan je best na de rum toevoegen! Laat me weten hoe ze lukken!